permulaan-blog

Permulaan untuk blog!

Pada masa kini, ramai rakyat malaysia berminat untuk membuat blog sendiri. Buat blog memang mudah tetapi untuk mengekalkan blog kita sentiasa mempunyai pengunjung itu bukanlah sesuatu yang mudah, dan ia haruslah dilakukan dengan penuh kesabaran. Sebab kesannya bukanlah seperti kita sangkakan, maksud...
0 comment
2014-07-24-00.45.05

Apasalahnya.. Kalau saya tukar!

Salam Masa memang cepat sangat sekarang, rasa macam tak puas puasa kan. Tapi apakan daya, sudah hampir tiba kita akan menyambut RAYA nanti. Oh malam ni saya bukan hendak kongsikan pasal “Raya”. Tetapi ini pasal perangai saya yang suka isap vape! Berbaru ni, saya ada berjumpa dengan beberapa...
0 comment
Yamaha LC 135

Sekejapnya masa berlalu!

Salam, Sekejap jer masa berlalu kan. Projek last post saya sebelum puasa hari tu pun belum siap lagi . Sekarang dah nak dekat raya dah kita. Ini saya nak kongsi sikit cerita sebelum puasa hari tu. Sebenarnya ingat nak buat post terus pasal benda ni, tapi terlupa pulak, asyik fokus dekat website yang...
0 comment
Aktiviti ketika cuti.. Along mcm pro pulak pakai tweezer

Cari idea untuk next aquascape!

Salam, Sekarang masa agak dengki sikit dekat saya, sampai saya nak update blog pun tak sempat . Jadi hari ni saya curi sikit masa saya, sebab memang nak kena buka komputer untuk solvekan problem salah satu website saya dengan google webmaster. Alah hal kecik-kecik jerk, biasalah google kan suka kita...
5 comments
vapor

Setahun depan komputer tanpa ROKOK!

Alhamdulilah, dah masuk bulan 2 kita ni yer. Hari ni dah masuk 1 tahun saya tak beli rokok. Harap maklum “beli rokok” jangan salah anggap saya berhenti merokok. Jadi agak membanggakan juga la walaupun sehari hisap sebatang rokok, itu pun waktu bekerja jer. Untuk pengetahuan, saya ni memang...
0 comment
photo.jpg

Belajar guna Ubuntu

Salam, alhamdulilah berjaya juga saya format pc saya, dan install Ubuntu. Susah juga yer nak install ubuntu tanpa mengunakan cd-rom. Memang dah lama pasang niat nak tukar OS komputer ni. Tapi selalunya masa tak izinkan, yerlah blog pun tak terupdate. Jadi beberapa hari yang lepas, saya kuatkan semangat...
1 comment
Page 1 of 3012345...102030...Last »