vapor

Setahun depan komputer tanpa ROKOK!

Alhamdulilah, dah masuk bulan 2 kita ni yer. Hari ni dah masuk 1 tahun saya tak beli rokok. Harap maklum “beli rokok” jangan salah anggap saya berhenti merokok. Jadi agak membanggakan juga la walaupun sehari hisap sebatang rokok, itu pun waktu bekerja jer. Untuk pengetahuan, saya ni memang...
0 comment
photo.jpg

Belajar guna Ubuntu

Salam, alhamdulilah berjaya juga saya format pc saya, dan install Ubuntu. Susah juga yer nak install ubuntu tanpa mengunakan cd-rom. Memang dah lama pasang niat nak tukar OS komputer ni. Tapi selalunya masa tak izinkan, yerlah blog pun tak terupdate. Jadi beberapa hari yang lepas, saya kuatkan semangat...
0 comment
hack code

Masalah PC dan Blog…

Salam, dalam tengah saya bersemangat untuk update blog dengan lebih kerap. Dapat pula kesan masalah kepada blog ni . Walaupun dapat selesaikan masalah ini, tetapi agak makan masa untuk saya berfikir cara untuk selesaikan masalah ini. WordPress setiap tahun mesti ada perubahan yang dibuat, jadi kadang-kadang...
0 comment
tanam hairgrass secara baris

Aquascape yang tak seberapa.

Salam, hari ini ada sedikit perkongsian mengenai hobi saya yang masih maintain sampai sekarang. Cuma aktif saya dalam akuarium ni, ada kurang sikit la. Biasalah, bila hati dah merajuk macam-macam tak boleh nak buat. Hati merajuk pun bukan sebab apa, sebab kesempitan masa untuk buat projek akuarium baru...
1 comment
show visual editor

Masalah selepas pindah hosting!

Salam, post sebelum ini saya menyatakan saya sudah berpindah ke hosting baru. Tetapi selepas berpindah, wordpress saya ada masalah pula. Pening juga nak solve problem ni dan tak sangka pula penyelesaiannya mudah jer. Ok, saya akan berkongsi dekat blog ini, manalah tahu saya akan melalui masalah yang...
0 comment
Pindah hosting

Pindah juga akhirnya..

Salam tahun baru, Akhirnya saya membuat keputusan untuk berpindah ke server yang lain. Walaupun telah lama blog ini bersama dengan hosting netkl. Secara tak sedar, blog ini telah berada di hosting yang sama dari tahun 2007 lagi. Herm.. Lama jugak, tapi sebab dah memang tidak boleh tahan dengan pelbagai...
0 comment
Page 1 of 2912345...1020...Last »